Lotterier med högre utdelningar

Internationella lotterier är turspel som söker bygga så stora vinstutdelningar som möjligt. Detta genom att tillåta spelare från hela- eller delar av världen, så som t.ex. Europa. Tidigare har de allra flesta lottospel varit tillgängliga för ett enskilt land och således har potten byggts upp och vinsten fördelats inom landet. Det finns numera flertalet olika lottospel tillgängliga för spelare inom Europa. I Sverige har det vanligaste lottospelet tillhandahållits av det statligt ägda Svenska Spel, men även denna aktör tillåter nu spel på Eurojackpott. Denna lottodragning är tillgänglig för alla som bor i Europa och därav kan vinstutdelningarna uppgå till 100-tals miljoner kronor.

Spelen i sig är lätta att delta i och dragningar sker normalt en gång i veckan. I Eurojackpott väljer man fem nummer mellan 1 till 50 och två tilläggsnummer mellan 1 till 10. Jackpotten betalas ut vid alla sju rätta nummer men det finns ytterligare 11 olika nivåer som kan ge höga utbetalningar. Den lägsta vinstnivån är vid två korrekta nummer och ett tilläggsnummer. Man har ett högsta tak på jackpottutdelning vid 90 miljoner euro, skulle jackpotten överstiga detta flyttas överskottet av pengar ner till de lägre utbetalningsnivåerna.

Den högsta utbetalade vinsten på Eurojackpott i Sverige uppgick till 30 815 831kr. Man ska dock vara medveten om att oddset för att pricka in alla dragna nummer hamnar någonstans kring 1/95 000 000.