Lotterier med internationellt drag

Internationella lotterier och deras stora vinster

Internationella lotterier har revolutionerat turspelsbranschen genom att samla spelare från olika delar av världen, vilket möjliggör betydligt större vinstpottar. Tidigare var de flesta lottospelen begränsade till ett enskilt land, men med globaliseringen och teknologins framsteg har detta förändrats. Medan traditionella nationella lottospel fortfarande är populära, är det nu möjligt för spelare att delta i dragningar som är tillgängliga för hela kontinenter, som Europa.

I Sverige har det mest kända lottospelet länge varit det som tillhandahålls av Svenska Spel. Men nu, med Eurojackpott, kan svenskar också konkurrera om vinstpottar som sträcker sig över hela Europa.

Så spelar du Eurojackpot

Att delta i Eurojackpot är enkelt. Spelare väljer fem nummer mellan 1 till 50, samt två tilläggsnummer mellan 1 till 10. För att kamma hem den eftertraktade jackpotten krävs att alla sju nummer stämmer. Det finns dock 11 andra nivåer av vinster, med den lägsta krävande endast två korrekta nummer och ett tilläggsnummer. Även om chansen att vinna huvudvinsten är liten, med oddsen på cirka 1/95 000 000, finns det fortfarande många andra sätt att vinna betydande belopp.

Andra populära internationella lotterier

Powerball: Ursprungligen från USA, har Powerball blivit känd för sina gigantiska vinstpottar som kan nå över en miljard dollar. Spelare väljer fem nummer från 1 till 69 och ett Powerball-nummer från 1 till 26.

Euromillions: Ett annat populärt europeiskt lotteri där spelare väljer fem huvudnummer från 1 till 50 och två ”Lucky Star” nummer från 1 till 12. Jackpottarna har nått upp till fantastiska 200 miljoner euro.

Mega Millions: Ännu ett amerikanskt lotteri som har sett jackpottar överstiga 1,5 miljarder dollar. Spelare väljer fem nummer från 1 till 70 och ett ”Mega Ball” nummer från 1 till 25.

Vinstrekord och sannolikheter

Den 15 mars 2019 gick den högsta spelvinsten någonsin ut i Sverige när ett par i Örebro vann 561 miljoner kronor på Eurojackpot. Det är viktigt för spelare att komma ihåg att oddsen för att vinna dessa gigantiska jackpottar är extremt låga. Men med den spänning och underhållning de erbjuder, fortsätter många att spela och drömma om den livsförändrande vinsten.

Du har inte glömt den klassiska reklamen du har ju hela helgen på dig?

Källa Svenskaspel.se