De största vinsterna på Eurojackpot: Från norska rekord till svenska miljonärer

lotto jackpot

Eurojackpot, det spännande europeiska lottospelet, har utan tvekan skapat en lång lista med överlyckliga vinnare genom åren. Denna artikel tar dig med på en resa genom några av de mest anmärkningsvärda vinsterna, inklusive den sensationella norska vinsten och den största svenska vinsten 2023.

Rekordbrytande norska vinst

Så sent som den 19 augusti chockade Eurojackpot hela Norge. Ett lyckligt lottspel lyckades få 5+2 rätt och kammade hem en oöverträffad vinst på närmare 452 miljoner kronor. Denna enastående summa satte rekord som den största vinsten i Norges historia, vilket säkerligen orsakade stor uppmärksamhet bland lottospelare runt om i Europa.

Men Eurojackpot var inte klar med att dela ut vinster. Efter att jackpotten återgick till sin bas på över 10 miljoner euro, hade den snart byggts upp igen. Och till allas förvåning blev det två tyska spelare som hade turen att pricka in rätt kombination, vilket gjorde dem 146 miljoner kronor rikare var.

Svenska miljonärer

Medan Norge och Tyskland firade sina senaste stora vinnare, glömde Sverige inte sin egen lyckliga vinst 2023. Den 7 mars, 2023, firade landet en av sina största vinnare någonsin när en spelare från Älta tog hem en otrolig vinst på 32 miljoner kronor. Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör, Daniel Arnkvist, delade sin entusiasm över att få ringa och dela de goda nyheterna med vinnaren, en upplevelse han sannolikt inte kommer att glömma i första taget.

lotto jackpot

Med 5+1 rätt på sin rad förändrade denna spelare sitt liv för alltid, mer än fördubbla den tidigare största vinsten i Sverige för året, som var 14,9 miljoner kronor.

En tillbakablick på Eurojackpots historik i Sverige

Sverige har haft en intressant relation med Eurojackpot sedan spelet introducerades i landet 2013. Hittills har sex jackpotar delats ut i Sverige, med den mest minnesvärda vinsten på 561 942 260 kronor som gick till Örebro 2019. Denna vinst höll rekordet tills den norska vinsten satte nytt rekord i augusti.

Slutsats

Oavsett om det handlar om den norska rekordvinsten, de två tyska vinnarna som delade en stor jackpott, eller den svenska vinsten i Älta, är det tydligt att Eurojackpot fortsätter att skapa historiska ögonblick i spelvärlden. Med sin ständigt växande jackpott och chansen att förändra livet för sina vinnare, ser vi med spänning fram emot nästa stora utbetalning på Eurojackpot.

/Lottoreklamen.se

Harald Bengtsson

Learn More →