Powerball – USA:s gigantiska lottodragning

lottokvitton powerball

Vad är Powerball?

Powerball är ett av de mest populära lottospelen i USA, känt för sina enorma jackpottar som kan nå astronomiska summor. Spelet har en lång historia och har genom åren förvandlat många spelare till mångmiljardärer.

Historiska vinstrekord

Det senaste vinstrekordet för Powerball slogs av Edwin Castro, som vann en otroliga summa av 21 miljarder kronor. Denna vinst rapporterades av ABC News och står som den största lottovinsten någonsin i USA. För att sätta det i perspektiv, överträffade Castros vinst den tidigare rekordhållaren från 2016 med en ansenlig marginal, eftersom den vinsten var 16,5 miljarder kronor.

Hur fungerar dragningarna?

Varje Powerball-dragning börjar med en jackpott på drygt 200 miljoner kronor. Om ingen vinner jackpotten ökar den inför nästa dragning. Chansen att vinna den stora jackpotten är dock liten, med odds på 1 på 292,2 miljoner. Men för Edwin Castro var det hans lyckodag när hans rad med numren 10, 33, 41, 47 och 56 samt tilläggsnumret 10 drogs.

Trots den enorma vinsten valde Castro att hålla en låg profil. Han närvarade inte vid tillkännagivandet utan skickade istället en skriftlig kommentar där han uttryckte sin chock och glädje över vinsten.

lottokvitton powerball

Hur tas vinsten ut?

Vinnare av Powerball har två alternativ när det gäller att ta ut sin vinst: en engångssumma eller en uppdelning i 30 årliga utbetalningar. Castro valde att ta ut sin vinst som en engångssumma.

Platsen för den vinnande lottoraden

Den lyckliga lottobutiken som sålde den vinnande raden ligger i Altadena, Kalifornien. Butiksägaren, Joe Chahayed, belönades också för sin tur och fick en bonus på tio miljoner kronor för att ha sålt den vinnande lotten.

Sammanfattning

Powerball fortsätter att erbjuda drömmar om gigantiska rikedomar till lottospelare över hela USA. Medan chansen att vinna är liten, visar historier som Edwin Castros att drömmen verkligen kan bli verklighet. Med varje dragning håller miljontals amerikaner andan i hopp om att bli nästa stora vinnare.

Harald Bengtsson

Learn More →