Hur spelar man på lotto?

Att spela lotto är så mycket mer än bara roliga reklamfilmer. Det är ett spel där det gäller att gissa rätt nummer och på så sätt kunna vinna stora pengar. När du spelar lotto väljer du 7 nummer mellan 1 och 35. På onsdagar och lördagar dras nummer i direktsändning och har du 4 rätt eller mer så vinner du. Man drar då sju nummer som blir lottoraden och sen drar man 4 tilläggsnummer som man också kan vinna på. Har du till exempel sex lottonummer och ett tilläggsnummer hamnar du i vinstgruppen 6+1. Om ingen vinner och får sju rätt flyttas vinstpotten vidare till jackpotten. Är det ingen som vinner den heller så flyttas hela potten fram till nästa dragning och så håller det på tills någon vinner.

Missar du att kontrollera dina valda nummer vid direktsändningen så kan du kontrollera ditt lotto resultat på lotton.se

Om man vill ha större chans att vinna pengar när man ska spela lotto kan man även spela joker. Detta är ett tilläggsspel som hänger ihop med lotto. Vid varje dragning dras också sju jokernummer som man kan vinna pengar på. I detta spel väljer man själv hur mycket pengar man vill spela om och ju mer man satsar desto större blir vinstsumman om man vinner.

Om man spelar lotto med joker får man chansen att spela om drömvinsten. För att ha chans på denna måste man får sju rätt på Lotto och minst två rätt på Joker. Drömvinsten är aldrig mindre än 75 miljoner och kan bli hur stor som helst, då den växer för varje vecka som ingen vinner.

Som du nu kanske förstår så finns det en hel del att vinna och det är bara du själv som avgör om du vill ta chansen att förändra ditt liv eller ej.

No comments yet.

Lämna ett svar