Hockey – Vinterns stora sport

Idag är det den första december, vilket är den första dagen som enligt kalendern tillhör vintern. Det finns en mängd olika saker som tillhör denna årstid och en utav dessa är att åka skridskor. Många sporthallar har isar som hålls öppna för allmänheten där man kan åka några varv på antingen medhavda eller lånade skridskor. Någonting annat skridskorelaterat som många längtar till med denna del utav året är all sport som finns att följa och då främst hockeyn. Trots att säsongen bara har startat så är det ändå många som längtar tills den avslutas i maj, då Tre Kronor ska spela VM.

Hockey VM 2016 kommer gå av stapeln i Ryssland och totalt deltar 16 nationer från alla världens hörn. Främst är det lag från Nordamerika och Europa som deltar, men det finns till exempel utstickare som Kazakstan i startfältet. Lagen kommer till en början spela ett klassiskt gruppspel, där lagen delats upp i två större grupper där alla möter varandra. Efter detta går de fyra främsta lagen från vardera grupp vidare till slutspelet som spelas i form utav kvartsfinaler och semifinaler innan det är dags att göra upp om medaljerna.

För den som inte kommer befinna sig på plats i Moskva eller Sankt Petersburg så kommer samtliga matcher gå att se direktsända i TV4:s kanaler.

No comments yet.

Lämna ett svar