Grundkurs i Lotto

Spelet Lotto är en stor favorit hos många spelare när det kommer till spel. Det är mycket enkelt att vara med och spela, då du endast behöver välja ut sju siffror mellan 1 och 35 för att vara med och ha en chans på miljonerna. Här kommer ett litet inlägg om den grundläggande informationen kring spelet.

Bland alla spel som Svenska Spel erbjuder sina kunder så är Lotto en av de allra äldsta. Ända sedan 1980 har man varje vecka kunnat spela på spelet som håller dragning varje onsdag och lördag. För att vara med och spela så ska man lämna in sin rad hos närmaste spelombud eller över nätet innan tiden för spelstopp infaller. Detta sker klockan 17:15 på onsdagar och 17: på lördagar. Detta är för att samtliga rader som är med och spelas ska hinna registreras innan dragningen.

När det är dags för dragning så är det TV4 du ska välja som kanal på TV:n där du kan följa den direktsända dragningen varje vecka. Tiderna som gäller för detta är 18:25 på onsdagar och 20:55 på lördagar. För att vinna med din rad så krävs det att du har gissat rätt på minst 4 av siffrorna och ju fler rätt du får, desto mer vinner du. Lyckas du få alla sju rätt så kan du vinna flera miljoner om du har tur.

Om du inte nöjer dig med att endast spela Lotto så kan du kombinera spelet ihop med tilläggsspelet Joker som det är dragning på direkt efter lottodragningen. Här gäller det också att välja ut sju nummer att spela på, men här är det även noga att du gissar siffrorna i rätt ordning för vinst. Lyckas du med sju rätt på Joker så är du alltid garanterad en vinst på 10 miljoner kronor.

Har du spelat en lottorad kombinerad med joker och lyckas få sju rätt under lottodragningen så är det hög tid att hålla tummarna extra hårt. Då har du nämligen chans att plocka hem Drömvinsten, som är en av Sveriges största vinster. Om du får sju rätt på Lotto och minst 2 rätt på Joker så vinner du storvinsten som alltid är på minst 75 miljoner kronor! För vajre vecka som går och ingen lyckas vinna potten så växer den sig större och större. Som mest har man delat ut 237 miljoner kronor till en vinnare.

No comments yet.

Lämna ett svar